PPUH Cukrotex Sp. z o.o.- środki chemiczne

Trwa ładowanie...

Szybki kontakt
tel. + 48 56 623 20 24
 
Środki przeciwpianowe

KEBOSPUM KIS
Środek przeciwpiennny (nie zawiera silikonu i olejów mineralnych)

Dane techniczne
Opis: brązowawa, lepka ciecz
Gęstość w temp. 25°C (g/cm3): ok. 1,0
Lepkość (mPas) w temp. 25°C: ok. 560

Zastosowanie i własności

KEBOSPUM KIS pomimo, że sam jest środkiem powierzchniowo czynnym posiada wyjątkowo małą zdolność do tworzenia piany, a po dodaniu do cieczy skłonnych do pienienia przeciwdziała jej powstawaniu. KEBOSPUM KIS posiada specyficzną własność, ze względu na swój charakter chemiczny, natychmiastowego rozprzestrzeniania się w pieniącym medium, docierania w pobliże powierzchni granicznych i wypierania substancji tworzących pianę (saponiny, białka i inne).


Opakowania

200 kg PE-beczki z tworzywa sztucznego
1.000 kg kontenery



KEBOSPUM AS
Środek przeciwpienny

Dane techniczne
Opis: żółtawa, nieznacznie lepka ciecz
Gęstość w temp. 25°C (g/cm3): ok. 0,9
Rozpuszczalność w wodzie: praktycznie nie mieszający się z wodą
Punkt krzepnięcia: poniżej - 10°C
Lepkość (mPa•s) w temp. 25°C: ok. 20

Zastosowanie i własności

KEBOSPUM AS posiada ze względu na swój charakter chemiczny specyficzną własność natychmiastowego rozprzestrzenienia się w pieniącym medium, docierania w pobliże powierzchni granicznych i wypierania substancji tworzących pianę (saponiny, białka i inne). Stosowany jest m.in.  w cukrowniach i krochmalniach.


Opakowania
190 kg beczki PE
900 kg kontenery



KEBOSPUM KVI
Środek przeciwpienny

Dane techniczne
Opis: bezbarwna, średnio lepka ciecz
Gęstość w temp. 25°C (g/cm3): ok. 1,0
Wartość pH (100 g/l wody): 5 – 7
Lepkość (mPas) w temp. 25°C: ok. 90

Zastosowanie i własności

KEBOSPUM KVI pomimo, że sam jest środkiem powierzchniowo czynnym posiada wyjątkowo małą zdolność do tworzenia piany, a po dodaniu do cieczy skłonnych do pienienia przeciwdziała jej powstawaniu. KEBOSPUM KVI posiada specyficzną własność, ze względu na swój charakter chemiczny, natychmiastowego rozprzestrzeniania się w pieniącym medium w pobliżu powierzchni granicznych i wyparcia substancji tworzących pianę (saponiny, białka i inne). KEBOSPUM KVI wykazuje we wszystkich cieczach jednakowo dobre działanie przeciwpianowe, niezależnie od wartości pH medium lub stężenia rozpuszczonych w nim substancji oraz różnych czasów przebywania w sokach cukrowniczych. KEBOSPUM KVI nie przechodzi do pary wodnej. KEBOSPUM KVI stosuje się w temperaturze powyżej 40°C.


Opakowania
200 kg PE-beczki z tworzywa sztucznego
1.000 kg kontenery



KEBOSPUM NT
Środek przeciwpienny

Dane techniczne
Opis: żółtawa, mało lepka ciecz
Gęstość w temp. 25°C (g/cm3): ok. 1
Rozpuszczalność w wodzie: praktycznie nie mieszający się z wodą
Temperatura wrzenia: początek powyżej 230 st.C
Punkt krzepnięcia: poniżej - 18°C
Lepkość (mPa.s) w temp. 25°C: ok. 20

Zastosowanie i własności

KEBOSPUM NT posiada ze względu na swój charakter chemiczny specyficzną własność natychmiastowego rozprzestrzenienia się w pieniącym medium w pobliżu powierzchni granicznych i wyparcia substancji tworzących pianę (saponiny, białka i inne). KEBOSPUM NT stosuje się w zakresie temperatury od 0°C do 30°C.


Opakowania
170 kg beczki PE
850 kg kontenery

 

ZamknijNa tej stronie internetowej wykorzystywane są pliki cookies zbierane do celów statystycznych i wykorzystywane do poprawnego działania serwisu www.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies moża zmienić w ustawieniach przeglą darki - niedokonanie zmian ustawień przeglądarki jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie.